Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport, moderne luchthaven en aanjager van economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling .

Elke dag landen en vertrekken er tientallen vluchten. Rotterdam The Hague Airport biedt werk aan ruim 2000 mensen met hoge- middelbare- en lagere opleidingen. Daarnaast leveren alle activiteiten op het luchthaventerrein indirecte werkgelegenheid met betrekking tot bedrijven in de regio. De luchthaven zal zich in de komende jaren gaan ontwikkelen en zet zich in voor “een nieuwe economie”, in samenwerking met jonge ondernemers (startups),  op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Groei van de luchthaven betekent vooruitgang. Stilstand is achteruitgang en kan ten koste gaan van de werkgelegenheid en ontwikkeling van de nieuwe economie in de gehele metropoolregio en daarbuiten.

Er is als eerste initiatief hierin een overeenkomst getekend tussen de TU Delft en Rotterdam The Hague Airport waarin bovengenoemde zaken in een unieke vorm van samenwerking tot uiting komen.  Door de kleinschaligheid kan de  luchthaven een prima levend laboratorium zijn om nieuwe initiatieven te testen.  Rotterdam The Hague Airport zoekt verbinding in de meest brede zin van woord.

Begin 2016 is de luchthaven gestart aan een renovatie van het hoofdplatform. Het nieuwe platform wordt niet groter, maar de indeling van de opstelplaatsen voor de vliegtuigen zal wel veranderen. De verwachte opleverdatum is april 2017.

Rotterdam The Hague Airport biedt de passagiers de mogelijkheid om hun auto, vanaf € 4-, per dag, op een van de parkeerterreinen te parkeren. Deze parkeerterreinen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. De luchthaven biedt de passagiers ook de mogelijkheid om online een parkeerplaats te reserveren. Online reserveren is voordeliger, gemakkelijk en snel te boeken via www.rotterdamthehagueairport.nl/parkeren

In januari is gestart met de renovatie van het gehele Airportplein.  Er zal een taxi- en busplein gerealiseerd worden. Tevens worden de parkeerterreinen totaal vernieuwd en zal het plein worden voorzien van veel groen.

Luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Rotterdam naar meer dan 40 bestemmingen in Europa. Rotterdam The Hague Airport biedt haar passagiers comfort, snelheid, goede bereikbaarheid en een hoge connectiviteit en verwelkomde 1,7 miljoen passagiers in 2015. 

Locatie

Adres locatie

Museum Stoomdepot Rotterdam
Rolf Hartkoornweg 50
3034 KL ROTTERDAM